Ansvarsfulla inköp

Hållbara lösningar med rätt samarbetspartners

Ansvarsfulla inköp är det första av fyra insatsområden i Arp-Hansen Hotel Groups ESG-strategi. Genom våra inköp kan vi ställa krav på miljöförhållanden, klimatförhållanden och sociala förhållanden i vår värdekedja och skapa efterfrågan på nya lösningar, produkter och produktionsformer. På så sätt kan vi påverka det avtryck som vi själva och våra samarbetspartners lämnar i samhället, på miljön och vår omvärld. 

Som hotell- och konferensföretag måste vi balansera gästernas förväntningar och krav på deras vistelse med hållbara överväganden, och eftersom vi inte är villiga att kompromissa med någondera är det vår uppgift att vara innovativa, nyfikna och sökande för att hitta de bästa hållbara lösningarna med rätt samarbetspartners.

Hållbarhet påverkar redan idag i hög grad våra inköpsrutiner och med denna strategi vässar vi ambitionerna ytterligare och ställer upp konkreta mål för vårt arbete med ansvarsfulla inköp.

De ambitioner och mål vi presenterar i kapitlet om Ansvarsfulla inköp kommer vi att utveckla med flera konkreta åtgärder i en ny inköpsstrategi som vi planerar att lansera våren 2025.

Vårt åtagande

1. Våra partnerskap är transparenta, ömsesidigt värdeskapande och centrerade kring gemensamma ambitiösa mål.

2. Vi arbetar aktivt med certifieringar som styrverktyg och ökar andelen certifierade produkter och samarbetspartners.

3. Vi köper F&B med omtanke och erbjuder växtbaserade matupplevelser av högsta kvalitet.

4. Vi har färre varuleveranser och färre körda kilometer på diesel och bensin.

Läs mer om Ansvarsfulla inköp inom Arp-Hansen Hotel Group och vårt arbete med att göra hållbarhet mer tillgängligt genom att ladda ner vår ESG-strategi här.

Våra 2030-mål

  • 100 % av de våra viktigaste leverantörer är ESG-certifierade
  • 60 % av inköpsvolymen från våra tio största leverantörer är ESG-certifierade
  • 8,5 kg CO2e från inköp per rumsnatt och år
  • 12 ESG-certifierade produktkategorier
  • 50 % växtbaserad andel i matinköp
  • 2,2 kg CO2e per kg matinköp
  • 100 % av hotellen har Det Økologiske Spisemærke
  • 70 % grön pendling bland medarbetare
Sticker

– ”Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi stödja utvecklingen av mer hållbara lösningar och produktionsformer. Därför inför vi gemensamma, ambitiösa ESG-mål i nya och omförhandlade samarbetsavtal”

Spara upp till 15 % på vistelsen som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner